Hoofdpagina

Uit BDNWiki
Versie door Evers (Overleg | bijdragen) op 16 feb 2013 om 05:10

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

OVER DEZE SITE

Hartelijk welkom op deze website!
Hier vindt u informatie over de laatste rustplaats van Bekende Dode Nederlanders (BDN'ers), indien mogelijk compleet met foto('s). Deze informatie wordt aangevuld met geboorte- en sterfdatum en beroep. Verder zijn in veel gevallen links aanwezig naar online bronnen die verdere biografische informatie bevatten, zoals het Biografisch Woordenboek van Nederland (BWN) of een online encylopedie als Wikipedia.


Waarom?
Ons doel is het, om met deze website dierbare Bekende Nederlanders te herinneren, respect te tonen voor wie zij waren en bovenal nimmer het cultureel erfgoed van hun laatste rustplaats verloren laten gaan (zoals helaas al in veel gevallen gebeurd is). Voorts aan iedereen die niet in de mogelijkheid is het graf te bezoeken (om wat voor reden dan ook) het laten zien hoe en waar de Bekende Nederlander zijn laatste rustplaats heeft gevonden.


Hulp
Deze site is verre van compleet! En hoewel we ons realiseren dat compleetheid in dit geval sowieso uitgesloten is, moet er toch nog altijd veel gebeuren. De samenstellers van deze site doen vrijwel dagelijks onderzoek naar de levens, het overlijden en de laatste rustplaats van Bekende Nederlanders. Uw hulp en ondersteunig is daarbij zéér welkom. Heeft u informatie of suggesties voor veranderingen/verbeteringen voor ons? Mail dan naar: bekendedodenederlanders@gmail.com

NIEUWS

2012-06-28. Piet Ekel is vandaag op 90-jarige leeftijd overleden. Ekel was op televisie te zien in een groot aantal rollen, maar dankt zijn bekendheid vooral aan zijn vertolking van Malle Pietje in Swiebertje. Na de dood van Lou Geels (Bromsnor), Bert Dijkstra (de burgemeester), Joop Doderer (Swiebertje) en Riek Schagen (Saartje), was hij de laatste overlevende van de laatste cast van de serie.


2012-02-12 • De op 30 januari j.l. overleden schrijfster Doeschka Meijsing is afgelopen week begraven op Begraafplaats Zorgvlied. Meijsing werd begraven naast de dichteres M. Vasalis.


2012-01-27. Afgelopen maandag is de acteur Piet Römer begraven op Begraafplaats Zorgvlied. Römer overleed op 17 januari op 83-jarige leeftijd. Op Zorgvlied is Römer een klein beetje herenigd met andere acteurs die een grote rol in zijn acteursleven speelden, zoals Leen Jongewaard. Römer speelde Kootje de Beer in de televisieserie ''t Schaep met de 5 pooten' waarin Jongewaard te zien was als Lukas Blijdschap. Femma Nagel werd in die serie gespeeld door Ronny Bierman die ook op Zorgvlied begraven werd, maar dat graf is inmiddels geruimd. Andere collega-acteurs van Römer die op Zorgvlied rusten zijn o.a. Joop Doderer en Andréa Domburg. Samen waren ze te zien in de TROS-comedy 'De kip en het ei'
Rien van Nunen, de acteur die naast Römer in 'Stiefbeen en zoon' speelde werd gecremeerd in Crematorium Velsen.


2011-10-18. Bekende Dode Nederlanders ziet er vanaf vandaag een klein beetje anders uit. De hoofdpagina heeft een nieuwe indeling gekregen. Alle belangrijke zaken zijn nu in één oogopslag te zien. De informatie over de site, het nieuws en de lijsten met recent overleden BDN'ers en nieuw toegevoegde gegevens zijn overzichtelijk naast elkaar gegroepeerd, in plaats van onder elkaar. We hopen dat u deze indeling kunt waarderen.


2011-06-03. Vanaf vandaag is Bekende Dode Nederlanders ook te vinden op Facebook. Hier proberen we een overzicht te geven van onze activiteiten, recente aanpassingen en andere zaken die tot nu toe onderbelicht gebleven zijn op deze site. Volg BDN dus nu ook op Facebook en laat ons weten wat u vindt. Wij zouden het leuk vinden om te weten wie onze bezoekers en volgers zijn!


2011-05-07. Een lid van het BDN-webteam heeft een poosje geleden het Westen van de Verenigde Staten bezocht. Zijn reisverslag met enkele foto's kunt in vinden in BDN in Amerika


2010-11-06. Vandaag is Harry Mulisch begraven in Amsterdam. Samen met Willem Frederik Hermans en Gerard Reve wordt hij gerekend tot De Grote Drie: de drie belangrijkste schrijvers van de tweede helft van de twintigste eeuw. Net als Jan Hein Donner, die model stond voor het personage Onno uit De ontdekking van de hemel, en Hans van Mierlo, lid van de befaamde Herenclub, heeft Mulisch zijn laatste rustplaats gekregen op Begraafplaats Zorgvlied. Voorafgaand aan de begrafenis werd Mulisch herdacht in de Stadsschouwburg op het Leidseplein waar hij vrijwel jaarlijks aanwezig was op het Boekenbal. Daarna werd de kist per boot over de Amstel naar Zorgvlied gevaren.


2010-10-08. Verdrietig hebben wij vandaag kennis genomen van het overlijden van Lex van Delden. Hij heeft deze site vanaf het begin met veel belangstelling gevolgd en ons waardevolle informatie verstrekt.
Vandaag hebben we zijn gegevens aan onze site toegevoegd. We herdenken hem als een prachtig acteur, een betrokken volger van onze activteiten, maar boven alles als een lief mens. Dag Lex!


Bekende Dode Nederlanders nu ook op Twtter! Wilt u op de hoogte blijven van de laatste wijzigingen op BDN, volg BDN dan nu via Twitter.

OVERLEDEN

TOEGEVOEGD

Februari 2013

Januari 2013

December 2012

November

Oktober

meer...